Over Marijke Hooghwinkel:

Haar gedichten zijn persoonlijke herinneringen en observaties & <----- geluid -----> zij verzamelt geluid; zij verzamelt woorden; zij werkt aan klank- en woordklankexperimenten. Zij is dichter, schrijver en werkzaam als beeldend kunstenaar www.openwanden.org

woensdag 1 november 2017

bundelpresentatie zaterdag 4 november 2017 bij van Kemenade & Hollaers

Zaterdag 4 november bij boekhandel van Kemenade & Hollaers in Breda, brengt de dichter, beeldend kunstenaar en organisator van het 1m2 Podium, Marijke Hooghwinkel haar recente dichtbundel 'er staat nog een stoel', voor het voetlicht. 
met trots wordt de bundel bekeken door Marijke Hooghwinkel en Marc Heijmans de vormgever. Foto: Adriaan.



Iedereen is hierbij van harte welkom. Na afloop van het programma kun je een gesigneerd exemplaar aanschaffen.

Optredens door Nick J. Swarth, die het voorwoord voor deze mooie bundel schreef. En door Sven de Swerts, een van de dichters die haar inspireerde om door te zetten als dichter. Verder is nog te gast Hans F. Marijnissen, waar zij altijd leuke gesprekken mee heeft over de dichtkunst o.a.
 
Er staat nog een stoel is een uitgave van MeerPeper van Derrel Niemeijer ϯ en Lea Theunissen. Helaas is Derrel in oktober van 2016 overleden. Dus die is hier niet bij. Ook zal Toos Hooghwinkel van Meer, die het mogelijk maakte dat de bundel ook daadwerkelijk uitgegeven kon worden, er helaas niet bij zijn omdat ook zij onlangs overleed.
Vormgeving door Marc Heijmans.

Er staat nog een stoel, dichtbundel ©2017_ Marijke Hooghwinkel
[data presentaties]

bevat 28 gedichten die ontstaan zijn in 2016
schoongewassen kiezels uitgehakte torso's ingevouwen gedachten


debuut dichtbundel er staat nog een stoel van Marijke Hooghwinkel©2017
er staat nog een stoel omslag

Lea Theunissen van MeerPeper op facebook: 
"Ik heb een kleine bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming van deze bundel. Het verheugt me dat de bundel er is. Toen Derrel Niemeijer en ik met MeerPeper begonnen, hadden we al vrij snel Marijke Hooghwinkel op het oog. Derrel kan trots zijn, ik ben het ook. Het was een mooie samenwerking tussen verschillende mensen, dank je wel Marijke (e.v.a.)"
Voorwoord: Nick J. Swarth
Uitgeverij MeerPeper
Drukkerij Tielen, Boxtel
Vormgeving: Marc Heijmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten